Jag har följt utvecklingen med sociala medier sedan staren och haft twitterkonto sedan 2006. Använt det flitigt med jämna mellanrum för olika anledningar men mest för att dela nyheter och information. Det finns massor med användningsområden och ett av dom är att länka artiklarna från det vi kallar RSS och sedan plocka upp dom med andra verktyg. I exempelvis Facebook eller appar i sociala medier. Själva twitterkontot använder jag inte lika flitigt som jag kanske borde men som kanal att sprida min nyheter är det ett perfekt verktyg. Att utnyttja verktyg på det sättet är i sig genialt men kanske inte idealiskt för alla. Idag sitter mest nördar med aktiva twitterkonton för att det är en kort och snabb kommunikation men begränsad eftersom användandet på andra sidan är minimal.

Twitter, Google+ och Facebook

Många använder twitter istället för facebook. Tanken är för mig annorlunda då det ena inte kan ersätta det andra. Däremot kan strategierna arbeta tillsammans och göra skillnad på marknadsföringen. Sedan Google+ kom för några år sedan har man sett tendenser att mer professionella människor kanske ger sig av från facebook och etablerar sina känningar dör. Det finns en känsla som gör skillnad men inte kan man dra över alla vänner som man haft i flera år för att byta digital lekplats. Man får antingen anpassa sig till båda, dra ned på aktiviteten och inrikta sig på det verktyg man tycker funkar.

Sociala medier för att sprida nyheter

Att posta nyheter, information, status, känslor, arbetsstatus, tips, matlagningsideer och recept, semesteräventyr är roligt mest hela tiden men det är rent profesionellt helt tokigt då det inte finns den röda tråden som faktiskt kan leda dina kunder till relevanta artiklar, intressanta artiklar eller webbsidor du tipsar om.

Rent professionellt bör man ha en strategi som tilltalar kunder och den sociala marknaden för sitt goda rykte. I större företag kan det vara riktigt krångligt att ens få nämna företagsnamnet. Vissa delar är för känsliga för att publiceras så fel strategi för din webbplats och företaget kan vara krångligt. Rgler är ofta till för att brytas och det sker hela tiden med sociala medier bland företagen. Gör du som alla andra når du inga resultat och följer bara strömmen.

Twitter som brevbärare

Jag använder twitter för att skicka vidare mina inlägg och sedan hämta upp och publicera nyheten i sociala medier. Detta är ett sätt att marknadsföra artiklar som sprider sig vidare med mina ambassadörer i sociala medier. Förhoppningsvis kommer de som gillar sidan att läsa vidare och generera trafik till min Artikel/Blog och stärka min läskrets. Det finns många bra verktyg som delar vidare artiklar och information med olika kopplingar.

Be Sociable, Share!