Jag har skrivit om sociala medier och gratis marknadsföring och hur man kan utnyttja kopplingen med andra sociala kanaler för att erbjuda marknadsföringskanaler för sina tjänster. Facebook är exempelvis idag ett verktyg som agerar publiceringsverktyg och kopplar ihop dessa kanaler och sprider uppdateringar och nyheter från bloggar och twitter och massor med andra verktyg.

Sociala medier

Det handlar mest om olika verktyg för ”Sociala Medier”. Även de som kallas ”Location Based Services” på din mobiltelefon. Dessa verktyg tillåter dig att dela din geografiska position till dina vänner och följeslagare. Du kan därmed även använda kanalen för att dela erbjudanden och tjänster direkt till din målgrupp.

Sociala medier är bra verktyg som kan leverera ökad försäljning till användarna direkt. Ingenting är ju gratis utom verktygen men ditt företag måste investera i kontinuitet, kvalitet och bra arbeta runt tjänsterna för att understödja företagets synlighet i konkurrensen.

Jag tänker presentera och beskriva vilka verktyg som används flitigast och vilken nytta dom har för någon som driver ett företag och faktiskt kan användas som marknadsföringsverktyg.

De mest populära verktyg som används idag är bland andra Foursquare, Foodspotting, Pinterest, Instagram och vi kommer beröra de senaste och mest populära i denna artikelserie.

Sociala tjänster använder även din platsinformation från din mobil. I syfte att användas för annonsering med sina verktyg för annonsering på internet. Exempelvis känner du säkert igen att det su sökt på återkommer som annonser i andra verktyg och plattformar. Det innebär att din information har sparats av verktygen och du blir en måltavla för annonser som du redan sökt dig till.

Förskräckligt i mångas ögon men såklart bra verktyg som kan hjälpa din att hitta. Flera företag som erbjuder det du söker på nätet kommer synas där du är. Du kanske vill handla någon produkt på internet. Efter din sökning påminns du om var du kan hitta. Du får tips i mobilen eller i datorn du är inloggad på.

Be Sociable, Share!