sociala medier

Sociala medier – gratis marknadsföring

Jag har skrivit om sociala medier och gratis marknadsföring och hur man kan utnyttja kopplingen med andra sociala kanaler för att erbjuda marknadsföringskanaler för sina tjänster. Facebook är exempelvis idag ett verktyg som agerar publiceringsverktyg och kopplar ihop dessa kanaler och sprider uppdateringar och nyheter från bloggar och twitter och massor med andra verktyg.

Det handlar mest om olika verktyg för ”Sociala Medier” men öven de som kallas ”Location Based Services”. Dessa verktyg tillåter dig att dela din geografiska position till dina vänner och följeslagare. Du kan därmed även använda kanalen för att dela erbjudanden och tjänster direkt till din målgrupp.

Sociala medier är bra verktyg som kan leverera ökad försäljning till användarna direkt. Ingenting är ju gratis utom verktygen men ditt företag måste investera i kontinuitet, kvalitet och bra arbeta runt tjänsterna för att understödja företagets synlighet i konkurrensen.

Jag tänker presentera och beskriva vilka verktyg som används flitigast och vilken nytta dom har för någon som driver ett företag och faktiskt kan användas som marknadsföringsverktyg.

De mest populära verktyg som används idag är bland andra Foursquare, Foodspotting, Pinterest, Instagram och vi kommer beröra de senaste och mest populära i denna artikelserie.

Be Sociable, Share!