Jag förespråkar företagsprofilering och arbetar mycket med ”synlighet på internet” och det är viktigt med kundernas igenkännande på internet. Det är speciellt viktigt för företag och det kan bli en lång strategisk process. Ibland glömmer man bort viktigheten av exempelvis företagets namn, verksamhet, profilering. Med tanke på inriktning i förhållande till företagets webbplats och domännamn. Att planera webbsidans innehåll kan vara lika viktigt som namnet på företaget och domänen. Med domännamnet menar jag namnet på den webbplats som du behöver skapa för ditt företag eller organisation för din webbsida. Att ta fram ett företagsnamn kan vara nog så svårt och det kan ta tid innan man gillar det man kommer fram till.

Digital företagsprofil

Ur det strategiska perspektivet är valet av domännamnet en viktig del av processen att skapa din digitala företagsprofilering och identitet på internet. Tillsammans med skydd av företagsnamnet hos PRV. Det man oftast är helt på det klara med är att man måste gilla det man gör och det företaget heter. Att stå för vem men är är lika viktigt som namnet man hittat på.

Ta reklambyrån till hjälp

Att ta hjälp av en reklambyrå är inte alls ovanligt och dom är ofta duktiga att arbeta fram en företagsprofilering. När man själv söker sig fram på nätet bör man ha i åtanke att man även inkluderar ett sök på varje idé av domännamnet. Ser till så det i slutet av brainstormningen har möjliga idéer som också går att registrera. Det kan bli en drastisk åtgärd om man ska förhandla till sig redan upptagna domännamn. Jag har själv varit med i denna process för många år sedan. Det kan dessutom bli väldigt kostsamt om det blir fel.

Företagsprofileringar – var ska företaget synas och hur?

Alla företag har en vision om sin identitet och verksamhet. Ett är det man ska lyfta fram och arbeta med för att få ett igenkännande och trygghet hos kunder. Det är mycket psykologi men det fungerar och bygger varumärken runt dessa känslor. Färger, stil och synlighet som kunderna ser och relaterar till på lång sikt och skapa på så sätt en relation. Idag finns det massor med saker man måste tänka på som företag om man ska vara med i konkurrensen. Sedan sociala medier har börjat växa hinner knappt företagen med att hantera kanaler som kan vara avgörande. För en snabbare integration med kunderna och man kanske byter trygghet till andra. Det handlar om snabba effekter där kunden har ett stort urval och man kan med ett klick byta trygghet och relation.

Profilera dig för framtiden

Domännamnet är bara en liten del av de verktyg du bör tänka på för att toppa din företagsprofil och verksamhet även i sociala medier. Att inte kunna använda sit företagsnamn i dessa verktyg kan vara riktigt illa beroende på verksamhet. För din egen del och i förberedande syfte bör man tillsammans med företagsnamnet även kolla upp konton med Twitter, Facebook, Youtube som grundläggande och det finns säkerligen flera som inte ens jag har koll på men det är de viktigaste.

Ett exempel på hur man inte ska göra upplevde jag ofta i Grekland, där jag bodde och drev min webbyrå Cleverclick.gr. Ofta använde stora företag sig av email som typ hotmail eller gmail. Resultatet var att hela känslan att möta ett seriöst företag hamnade på lägsta nivån och därmed sänkte man sin företagsprofilering från början. Något man inte ofta kan arbeta upp och arbeta om helt lätt.

När jag skriver om dessa saker så är det svårt att vara rak och inte blanda in andra delar eftersom det blir ofta strategiskt och man måste dela lite över gränserna eftersom det ena drar med det andra. Nu vet du iallfall hur viktigt det är att vara med från början i hela processen och du har lite på fötterna inför ditt möte med byrån nästa gång.

Be Sociable, Share!