Digital strateg

Det kryllar av oss, vi som jobbar som digital strateg, vi har alla olika erfarenhet om strävan mot samma mål, att ta dina digitala verksamhet till rätt läsare för att möta nyfikenheten och nyttan och etablera dina kundkontakter där det kan växa.

En digital strateg

Eftersom detta är ett yrka som bygger på en person som kan mycket om massor och har bred erfarenhet hur man organiserar, strukturerar och utvecklar en digital produkt till nytta för kunden och läsaren. Vi arbetar med olika tekniker och har alla olika kunskap om vad som fungerar bäst för varje projekt. En analys ligger till grund för mycket av våra avvägningar i ett projekt för kundens bästa och kan vara massivt teknisk men enkelt att använda och nå.

Jag arbetar själv i mina uppdrag med min specialitet sökmotoroptimering, eller SEO även kallat. Med synlighet menar jag mitt arbete bakom en webbplats som kan lyftas och synliggöras för att attrahera rätt målgrupp och hur rätt person kan hitta just din information och produkt på internet som söks.

Parametrar jag arbetar efter är strukturella komponenter som gör skillnad i varje projekt och optimeras olikt för varje kund. Det finns inga klara regler eller strategier för alla projekt jag åtar mig utan det utvecklas utifrån kundens behov, analys, organisation, målsättning och målgrupp.

Uppdraget för din digitala strateg

Att synas där dina kunder söker på internet är förmodligen det mest eftertraktade målet för alla webbplatser. Där har förmodligen din webbstrateg varit inblandad tillsammans med projektledare och en sökmotorkonsult. Flera duktiga digitala strateger har god erfarenhet av sökmotoroptimering. Det är för mig en grundläggande byggsten att implementera möjligheten att synas för kundens webbplats.

I regel får man fel besökare när en webbplats inte får en optimerad webbplats, man bygger därmed in en garanti för att fel besökare hittar in och vänder i dörren. Detta blir en nagel i ögat för statistik och påverkar även hur webbplatsen kan växa och stärka sin betydelse för dina riktiga besökare.

Kontakta gärna mig för mer om din webbplats 😉

2 thoughts on “Digital strateg

Comments are closed.